top of page

DUURZAME ENERGIE

ECOLOGISCHE OPLOSSINGEN VOOR UW WONING

Je wil investeren in een duurzame woning, maar weet niet goed waar te beginnen? Je hoort veel goede dingen over warmtepompen, maar weet niet of je woning eigenlijk wel geschikt is hiervoor? Geen nood, maak een afspraak met ons en we overlopen samen de verschillende mogelijkheden.

ZONNEBOILERTECHNIEK

 

Dit is een zonlichtsysteem dat wordt gebruikt voor het verwarmen van je water. Hierbij zal een zonnecollector (ook wel gekend als zonnepaneel) de zon omzetten in warmte.

Als die warmte wordt gebruikt om warm water te genereren, spreken we van een zonneboiler. Maar die warmte kan ook gebruikt worden voor centrale verwarming. In dat geval spreek je van een zonneboilercombi. 

In beide gevallen heb je nog een CV ketel nodig, want als er niet genoeg zon is, zal de CV overnemen van de zonneboiler.

WARMTEPOMPTECHNIEK

 

Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals de aarde, de lucht of het grondwater. Die energie kan dan gebruikt worden voor het verwarmen van je woning of de productie van sanitair warm water. Sommige warmtepompen kunnen ook gebruikt worden voor het koelen van de woning. 

CONTACT: 0494 18 88 61

bottom of page